Ny stue uten å bytte ut møblene

Det hadde vært slitsomt om vi skulle bytte ut de store møblene i stuen hele tiden. Ikke bare slitsomt, det ville også vært lite økonomisk og svært lite bærekraftig. Heldigvis kan du få et rom til å se helt annerledes ut, uten å bytte ut møblementet.

Noen gode tips

  • Prøv å dekorer med speil. Speil har en nyttefunksjon, samtidig som det skape en optisk illusjon av at rommet er større. Et godt tips er å å pynte stuen med et rundt speil på veggen, da det er gøy å leke med ulike former.
  • Bytt ut tekstiler. Sjekk om butikken som solgte sofaen din fremdeles har samme modell. Da har de kanskje trekk til salgs i ulike farger og tekstiler. Eller hva med å trekke den om helt selv? Dersom dette ikke er en mulighet, kan du likevel få sofaen til å se annerledes ut ved å kjøpe nye putetrekk.
  • Du kan også forsøke å male taket i stuen. Stuen vil selvfølgelig se helt annerledes ut, dersom den får en annen farge. Kanskje det er nå du skal prøve deg på den fargenyansen du synes er så tøff, men som du ikke helt har turt å satse på? Ikke vær redd for å prøve noe annet enn den klassiske eggeskall-fargen. Hva med å gjøre stuen til en lun hule, ved å male den i en dyp plommefarge? Men du må selvfølgelig finne en farge som passer til møblene du har. Vil du ikke gå så drastisk til verks, kan du gå for en farge lignende den gamle. Se etter en kremfarge med bare et hint av rosa eller blått, så vil det gi rommet et helt annet uttrykk.
  • Hent opp aksentfarger andre steder i rommet. Dersom du vil prøve en trendfarge, hent fargen opp igjen andre steder i rommet for å skape balanse. Det trenger ikke være store ting, en vase på salongbordet kan være nok.
plumbers