Eldgamle møbler og hvorfor de bør forsikres

Mange mennesker har en forkjærlighet for gjenstander og artefakter fra svunne tider – inkludert møbler. I en moderne norsk husholdning er det ikke uvanlig å finne ett og annet gammelt møbel som kanskje har tilhørt en eldre slektning og gått i arv, enten det er et bestefarsur, et gammelt skatoll eller en typisk kongestol. Gamle møbler kan ofte gi nye og tidsriktige hjem et fint touch.

Gi boligen et nostalgisk særpreg

De som sverger til ett eller flere gamle møbler kan ofte fortelle om gjenstandens nostalgiske betydning. Et gammelt tremøbel har ofte en distinkt duft fra en svunnen tid, som dagens IKEA-møbler ikke kan kopiere. Lyden av et eldgammelt ur som metronomisk tikker og går, minner gjerne om turer på landet til besteforeldre, som for øvrig bodde i gamle boliger fulle møbelskatter fra tidlig 1900-tall.

Et gammelt radioapparat som kanskje ikke lenger fungerer, men som var mormor og morfars eneste kilde til nyheter i en tid hvor NRK hadde kringkastingsmonopol, gjør seg fint som pynt selv i de mest moderne stuer. Disse gamle kolossene står i sterk kontrast til dagens trendy DAB-radioer, på samme måte som dagens digitale klokker er ganske annerledes fra de gamle bestefarsurene som ofte var store nok til at man kunne leke gjemsel i dem.

Fås billige

Det fine med gamle møbler er at de ofte gis bort gratis, eller kan kjøpes billig på loppemarked og på nett. Med andre ord er det ofte en god del billigere å innrede med gamle møbler enn med møbler fra vårt eget årtusen. Samtidig er det viktig å huske på at gamle møbler av tre fort kan bli skadet og er i mange tilfeller brannfarlige, så det gjelder å ta forholdsregler. Derfor bør du skaffe deg innboforsikring.

Med god innboforsikring får du eventuelle skader og tap dekket. Dette er fint når ødelagte eller forsvunne møbler ellers ville blitt dyre å reparere/erstatte. Innboforsikring sikrer deg også mot tyveri og brannskader, så sjekk ut Innboforsikring24 og finn den beste forsikringen for deg.

La boligen bli en reise i tid

Det er fint å kunne blande nytt og gammelt. Antikke varer er ofte like praktiske som nye møbler, og gjerne langt mer estetiske. En bolig full av møbler og gjenstander fra forskjellige epoker blir som en liten tidsreise i seg selv, hvor både unge og eldre gjester kan finne noe fra sin ungdom. Det finnes også moderne møbler laget i retro-stil, men det blir ikke helt det samme. Disse har ikke det samme særpreget, og bærer heller ikke preg av å ha overlevd tidens tann. I tillegg er de sjelden like billige som den ekte varen, som er det de spesielt interesserte er ute etter.

plumbers