Møbler til hverdagsbruk

Møbler er noe alle trenger, og det er viktig å velge møbler som passer din livssituasjon og behov. En barnefamilie har selvsagt behov for andre typer møbler enn en enslig eller et barnløst par. Og ettersom livssituasjonen din hele tiden endrer seg, kan det også være behov for å bytte ut møblene.

Til de minste

Babyrommet trenger både seng/vugge, stellebord og en god stol der far eller mor kan sitte og holde barnet. Kommoder med babyens klær gjør det lett å finne det du trenger, og et mykt teppe på gulvet gjør det behagelig for babyen å krabbe. Tenk gjennom at krabbende barn er nysgjerrige, så sørg for at ting er godt festet.

Småbarnsfamilien

Barneromsmøbler skal være solide og praktiske, og de bør også være uten skarpe kanter som barna kan slå seg på. Tenk på at barn kan bruke møbler som klatrestativ, så sørg for å feste skap, hyller og eventuelt kommoder til veggen, slik at de ikke kan velte over barna. Kjøp gjerne barnemøbler i klare farger, eller mal dem selv. Barn elsker farger og mønstre.

Skolealderen

Når barna starter på skolen, har de behov for en skikkelig skrivepult og bokhyller til skolebøker og annet skoleutstyr. Hvis det er flere barn i skolealder, bør de selvsagt ha hver sin skrivepult, og gjerne en skillevegg mellom dem dersom barna deler rom. Det er viktig at lekseplassen har godt arbeidslys, og at den er avskjermet slik at det blir lettere å konsentrere seg. Ja, det kan koste en del å gjøre endringer på barnerommet, og da kan et lån fra centum bidra til litt stabilitet i økonomien. Du kan kjøpe møblene der og da, og betale dem ned over noen måneder, i stedet for å få en diger engangsutgift når du trenger noe nytt.

Ungdomsmøbler

Ungdommer vil gjerne være med på å bestemme selv, så de bør bli med når møbler skal kjøpes. Tenk praktisk og velg gjerne en høy seng hvis rommet er lite. Da blir det plass til en sofa eller en skrivepult under sengen, og dette sparer plass.

Til den trangbodde

Hvis du bor trangt, enten på hybel eller i en liten leilighet, er flerbruksmøbler en god ide. Også her vil en høy seng spare plass, og sørg for at skap og hyller går helt opp til taket, for å utnytte plassen maksimalt. Finn bord som kan brettes sammen, eller velg et bord som festes til veggen, og kan brettes ned når det ikke er i bruk. Klappstoler sparer også gulvplass, for dem kan du enkelt sette vekk mellom måltidene.

Plass til alle

Har du mange rom, kan du gjerne sørge for at alle får sine egne avdelinger i boligen. Enten et helt rom, eller en hobbykrok til hver enkelt. Da blir det enklere å samle alle hobbytingene sine på ett sted, og ting kan bli liggende framme uten at de er i veien for andre.

plumbers