Det perfekte barnerommet

Noen foreldre velger å sove sammen med babyen sin, men for andre passer det å lage et eget barnerom. Denne artikkelen vil gå gjennom de viktigste faktorene for ditt perfekte barnerom, som hvilket farge du skal velge og hvordan man skal holde babyrommet så trygt som mulig.

Valg av farge

Fargen på veggen er som oftest det første, men største valget du vil som en designer. Valget er det som kommer til å bestemme temaet for lekene og veggdekor, og derfor er det viktig å tenke godt gjennom det. Vurder du varme eller kalde toner? Lyse eller mørke? Sterke eller svake? Ja, det er mye å plukke fra. For de som ønsker å være litt annerledes kan man gå for noen mer sterke og dristige farger som oransje eller rød. Ellers kan man alltid ta et mer populært valg som pastellfargene baby blå og baby rosa, fordi det er ikke mulig å ta feil med pastellfarger. Ønsker du å velge ut fra psykologien bak barnerommet istedenfor kan du lese om en artikkel her.

Leker

Nå er det på tide å bestemme seg for hva slags leker du skal fylle babyrommet med. Det er ingen grenser å velge mellom når babyen din er ung og bare ønsker å ha noen morsomme leker. Vet du ikke hvor du skal lete er dette plassen for barnevarer. En tommelregel for å unngå å få for mye leker er å ha maks en eller to kasser med leker på starten, for babyer ender vanligvis opp med å vokse fra dem.

Seng

Burde barnet ditt sove i vugge, sprinkelseng eller beside crib? Dette er et spesielt vanskelig å bestemme seg for når du har hørt flere farer om ting som kan ende med krybbedød. Det er ingen riktig valg, fordi det eksisterer fordeler og ulemper for alle typer senger. Da er det opptil deg å sjekke om hvilken egenskaper du foretrekker.

Veggdekor

Viktigste tingen når du skal skaffe deg veggdekor er å ta i betraktning rommet i sin helhet. Å kjøpe veggdekor som klistremerker eller posters kan bli en fin detalj i rommet, men bilder av babyen, familien eller tidligere familie medlemmer er uten tvil det peneste å henge på veggen. Har du ikke slike fotografier er bilder av for eksempel stranda eller nærområdene også veldig vakkert. Vær obs på at dekor på veggen kan lett bli for mye og da er det lurt å spørre om kritikk fra venner og familie.

Trygghet

Alle foreldre ønsker at barnet sitt lever under de beste forholdene. For å være sikker på at barnerommet er hundre prosent trygt er det flere ting du burde sjekke. Test ut om sengen funger slik den skal, pass på at det er ingen store objekter som har potensial til å skade babyen og hvis du har så må du sikre det. Les artikler og undersøk om alt du kjøper er barnevennlig, for alle foretrekker å være sikker en lei seg.

plumbers