Om møbler og trender

Er du glad i møbler, og liker du å følge med på de siste trendene? Da har du kommet til riktig sted, og det er mange andre som deg – som har interiør som sin største lidenskap.

Hvorfor betyr møbler så mye?

Nordmenn er glade i å pusse opp hjemmene sine, og vi handler møbler som aldri før. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Mange “skylder på” årstidene, som er ekstra harde her i nord. Pga. den lang vinteren, hvor man tilbringer mye tid inne, blir interiøret ekstra viktig. En god sofa er alfa omega når man tilbringer mang en høst- og vinterkveld foran TVen – og et koselig interiør er med på å skape varme i hjemmet.

Er møbler like viktig som mote?

Trender kommer og går, det er et faktum som gjelder både møbler og mote. De fleste husker at bukser fra Levis var veldig populære på 90-tallet, og at de nå er tilbake i motebildet. Det samme gjelder noen av interiør-trendene fra samme tiår, og spesielt møbler i eik er i vinden som aldri før. Men er møbler like viktig som mote – når det kommer til trender? Det kommer an på øyet som ser, for noen er mote det viktigste, mens for andre vil møbler og interiør alltid dra hjem seieren.

Hva er trendy i interiøret akkurat nå?

I forrige avsnitt ble det nevnt at eik er trendy akkurat nå, men hvilke andre trender gjelder for møbler og interiør nå for tiden? Dette er en lite liste som oppsummerer de viktigste trendene:

  • Sofa i velur
  • Lamper i messing
  • Rosa vegger
  • Grønne planter
  • Bambus

Selv om disse trendene råder akkurat nå, betyr ikke det at du må følge de slavisk. Velg de delene som du liker godt, og dropp de delene som ikke passer inn hos deg. Interiør skal være gøy, og det skal være personlig, så dropp gjerne de rosa veggene – om det er ikke noe for deg og ditt hjem.

Er den nordiske trenden fortsatt inn?

Den nordiske trenden er definitivt fortsatt inn, både her hjem – og der ute, i det store utland. Spesielt i Japan slår den nordiske stilen an, både når det gjelder møbler og annet interiør.

Den nordiske stilen handler om lyse farger, minimalistisk stil og bruk av tre som et viktig materiale. Men den nordiske stilen kan også handle om det koselige, som pynteputer og pledd, stearinlys og blomsterpotter. Det finnes mange ikoniske nordiske møbler, og disse går aldri av moten.

Når det er sagt, må du selvsagt ikke velge en nordisk stil om du foretrekker en mørkere “look”. Det er mange eksempler på at mørke farger fungerer godt, og spesielt når vinteren kommer. Velur-trenden er et godt eksempel på nettopp det.

plumbers