Det er ikke alle som eier bolig selv. Unge, fattige, omreisende og pensjonister har ofte andre ting de prioriterer i livet enn fast bolig. De som flytter mye, vil kjenne seg igjen i beskrivelsen av hvordan det er. Men det betyr ikke at man ikke kan få et trivelig hus som alle kan føle seg hjemme i. Det hele handler om å tenke på funksjonalitet og sikkerhet.
I dag er det rundt 77 % som eier boligen de bor i, mens tallene for unge og studenter er enda lavere, i følge rapporten fra SSB. Derfor er det ganske mange som kan kjenne seg igjen i dette dilemmaet.
Men hvordan er det lurt å møblere? Tenk på hvordan man kan få plass til alt i en henger.
Selv om mange tyr til møbler de setter sammen fra IKEA og lignende møbelforhandlere, er det de sammenleggbare løsningene man kommer lengst med. Det kan være bord og stoler med klapp-funksjon eller senger bestående av bare madrasser. Materialvalg er kanskje noe man også skal tenke på. Det er mye lettere å bære møbler av aluminium eller stål og tre.
Det som bør stå i fokus i et slikt hjem er dekoren. Det er fordi dette tar mindre plass i flyttelasset når man igjen er på jakt etter nytt reir. I en stue der bord og stoler ikke står ut i mengden, kan du bruke fine duker, vegg-plakater og pynt for å gjøre inntrykk på de som besøker deg. Når man velger et tema, får huset et nytt preg man kan være stolt av.
En av de tingene som er problematisk for de som leier er hvitevarene. Heldigvis har det blitt mer fokus på å leie ut med hvitevarer integrert, og derfor bør man se etter dette. Om man ikke har den muligheten, kan man sjekke ut om det fins vaskeri i nærheten, eller om man finner benkplasserte oppvaskmaskiner og kjøleskap. En stor fryser bør settes i boden i første etasje eller kjelleren.