Hvordan innrede liten leilighet?

Har du en liten leilighet på under 100 kvadratmeter som skal innredes? Det er utrolig hvor fint man kan få det til og med i en liten leilighet. Innredning og interiør har alt å si for romfølelsen og størrelsen. Hvordan skal man innrede for å føle seg velkommen i et lunt og koselig miljø, samtidig som romfølelsen ikke blir trang og klaustrofobisk? Det er overraskende lett, og man kan finne veldig mye tips og råd der ute, så ikke kast deg ut i innredningen helt med en gang. Planlegg hvordan du vil at det skal se ut, og innred leiligheten din i hodet først. Dette gjør det enklere for deg å se etter hva du trenger og mye enklere når du først skal innrede fysisk. Selvfølgelig så kan det bli annerledes enn det du så for deg i utgangspunktet, men det er uansett lurt med en plan først om hvordan du ser for deg at det ser ut.

Hvor mye møbler?

Dette kommer selvsagt an på hvor stor leiligheten din er, men som regel så er mindre mer. Har man for mye møbler i en leilighet kan hele leiligheten virke rotete og trang uansett hvor ryddig og fin den er. Men samtidig kan det ikke være for åpent og kaldt, man må finne en god balanse mellom møbler, pyntegjenstander og gulvplass. Start med lite møbler og rene overflater, så kan man heller fylle på med mer møbler etter hvert som man ser hvor det blir plass og hvordan rommet føles. Se også VG sine smarte tips for å få bedre plass.

Hvordan planlegge innredning

Når du skal planlegge er det lurt å ta mål i alle rom i leiligheten og lage en plantegning hvor du tegner inn alle møblene du skal ha. Dette gjør at du ser enklere hvor stor plass det blir etter møblene er inne og man kan få et klarere bilde på hvordan leiligheten kommer til å se ut før du flytter inn møblene. Det er selvfølgelig lurt å lese seg opp i ulike interiørmagasiner og blader for å finne inspirasjon. Det finnes mye fint der ute og det gjelder å finne det som passer inn i akkurat leiligheten din. Du kan for eksempel bruke Bladkongen rabattkode på blader og magasiner for å få rabatt på interiør og design blader.

Husk at det er du som skal bo her, og burde derfor gjøre leiligheten til din egen med interiør som reflekterer personligheten og kreativiteten din. Lag en plass der du og dine kan nyte dagene og slappe av. Skap et varmt og kjærlig hjem med kreative løsninger, fine møbler og god romfølelse. Mal gjerne én eller flere vegger mørke for å skape dybde og få rommet til å virke større. Dette kalles kontrastvegg og kan gjøres på flere måter. Se etter inspirasjon, her er 37 ideer om kontrastvegg. Lykke til med innredningen!

plumbers