God søvn med riktig seng

Det bugner av forskjellige typer senger butikkene i dag. Regulerbare senger, rammemadrasser og sist men ikke minst står kontinentalsenger i fokus. Spesielt sistnevnte er et populært valg for mange. Hvis sengen befinner seg innen den prisklassen vi ønsker, og komforten er slik vi vil ha, er det stor sannsynlighet for at vi tar den med oss hjem. Hvilken madrass fyller dine eller deres behov? Hvordan sengen er bygget opp har mye å si for komforten og da også for hvor god søvn vi har. Din egen vekt spiller en vesentlig stor rolle når du skal investere i ny seng. Når du skal kjøpe seng er det derfor lurt å tillegge seg noen kunnskaper om senger før man i gang med å innrede soverommet med drømmesengen! Se frem til skjønnhetssøvn med riktig seng.

Større bevissthet rundt sengens kvalitet er viktig!

Uansett hvilken alder du er, om du trenger en seng som forebygger rygg og muskel plager, eller om du ser etter en komfortabel seng, vit at en kontinentalseng består av tre lag. Det finnes selgere som kaller sengen en kontinentalseng, selv om det nederste laget er erstattet av en tom boks med lokk og ben. En kontinentalseng består alltid av en bunnmadrass, en fjærmadrass og en overmadrass. Å være bevisst på kvaliteten på de tre lagene er viktig. Et godt valg er f.eks. Jupiter no. 1. Her har du en kontinentalseng med spesielle skulder- og hoftesoner som tilpasser seg etter kroppen. Med separate fjærmadrasser kan dere velge ulike fastheter på fjærmadrassene. Overmadrassen dekker den tradisjonelle sprekken i sengen og kommer i enten et såkalt memoryskum eller latex.

Kontinentalsengen består av tre lag
hvor alle delene er like viktig for sengens komfort og dermed din søvn. Med ca 3000 timer i sengen hvert år er kun det beste godt nok når en skal velge seng. Fastheten i fjærmadrassene er alfa og omega for våre valg. Å velge for myke fjærmadrasser kan gå utover ryggen. Sammenlignet med eldre fjærmadrasser består moderne fjærmadrasser av 300 spiralfjærer per kvadratmeter. Dette gir en større kontakt mellom kropp og madrass, og madrassen justerer seg dermed mye bedre til din kroppsbygning. Personer under 75 kilo bør velge en madrass med middels fasthet, 75-95 kilo bør gå for en fast fasthet mens personer over 95 kilo bør velge multipocketfjær med ekstra fasthet.

Overmadrass i latex eller celsius memoryskum?

Det øverste laget, overmadrassen, er ofte årsaken til at kontinentalsenger er populære blant mange mennesker. Overmadrassen er veldig elastisk og passer alle vektklasser. Her får du god støtte og avlastning av hele kroppens trykkpunkter, og du kan glede deg over en god, uavbrutt søvn gjennom natten. Overmadrassen avleder den kroppsvarmen og fuktighet du skiller ut om natten. Dette gir deg god temperatur i sengen. En overmadrass i celsius memoryskum består av et temperatursensitivt memoryskum-lag som tilpasser seg kroppen ved hjelp av kroppens varme. Der kroppen er varmest, synker madrassen sammen, mens den beholder fasongen der kroppen ikke hviler så tungt og utgir like mye varme. Har du lett for å bli kald om natten, anbefales det å velge en overmadrass i latex, da den leder varmen fra kroppen best. Du finner også organiske overmadrasser tilpasset allergikere laget av naturlig latex i latex-kjernen. Totalt tilbringer vi 60 000 timer søvn i sengen gjennom livet. Med en seng satt sammen av riktige komponenter blir livet mye bedre.

plumbers